En manuel palleløfter er en løsning, der ofte bruges i fødevareindustrien. Hvad er årsagen til den manuelle palleløfters popularitet? Hvad er fordelene, og hvorfor er det værd at investere i dem? Læs mere om dette udstyr og fordelene ved at investere i palleløftere.
Hvor kan du bruge manuelle palleløftere i fødevareindustrien? Listen over faciliteter, hvor denne type udstyr bruges, er meget lang. Palleløftere findes oftest:
For mange hører manuelle palleløftere fortiden til, da der findes elektriske modeller på markedet i dag. Dog har de traditionelle manuelle palleløftere (især de moderne versioner) stadig mange fordele og er derfor stadig meget anvendt.
Sådan kommer du i gang arbejde med en manuel palleløfter. Ingen uddannelse eller kvalifikationer kræves. Både designet af en sådan enhed og arbejdet med den er enkel. Derfor kan alle manøvrere det – selv en nyansat medarbejder. En kort tutorial er nok.
Til sammenligning: For at betjene en elektrisk palleløfter skal du have truckcertifikat og derfor bestå et kursus og derefter bestå teoretiske og praktiske eksamener. Det er for eksempel svært at forvente af en servicemedarbejder i en mellemstor butik.
Et butiksbaglokale, en lille fødevaregrossist, et lille produktionsanlæg – i disse miljøer vil en manuel palleløfter gøre et godt stykke arbejde. Dette er muligt takket være dens kompakte størrelse – det betyder nem manøvrering af denne enhed også i smalle korridorer eller usædvanlige rum.
I modsætning til hvad mange mennesker tror, er håndbetjente palleløftere gode til at håndtere en højere belastning. De er på niveau med elektriske modeller i denne henseende. Så du kan bruge dem til at transportere op til en palle, der vejer 3 tons! Det skal dog huskes, at medarbejderen bliver nødt til at bruge mere kraft, end hvis han brugte en elektrisk palleløfter. Dette er en anden grund til, at håndlavede modeller primært bruges i små områder.
At udstyre et anlæg med en elektrisk palleløfter er forbundet med en relativt høj omkostning. Og selvom en sådan investering normalt også vil betale sig, er den i nogle tilfælde ikke økonomisk berettiget. Dette er grunden til, at nogle iværksættere i fødevareindustrien investerer i manuelle modeller. Oftest er de prissat lavere, medmindre avancerede håndpalleløftere i rustfrit stål er involveret. Sådanne modeller kan for eksempel være påkrævet i lagre og produktionsanlæg, hvor der er høj luftfugtighed.
Palleløftere er en fantastisk løsning i fødevarelagre og fødevaregrossister. Blandt de mange modeller kan vi også finde dem, der er specielt tilpasset til at arbejde ved lave temperaturer og forhold med øget luftfugtighed – især anbefalet til arbejde i kølehuse og frysere.
Enkelheden i designet af palleløfteren udmønter sig også i overkommelige vedligeholdelses- og reparationsomkostninger. Denne type enhed er heller ikke særlig tilbøjelig til at fejle. I de modeller, der er tilgængelige i Jungheinrich-tilbuddet, garanteres lang levetid, for eksempel af teflonbøsninger.
I fødevarefabrikker eller på lagerbygninger er det ofte nødvendigt at veje varer – f.eks. for at kontrollere, at vægten af de faktisk modtagne varer er i overensstemmelse med den, der er angivet i varespecifikationen. En manuel palleløfter med vægt kan bruges til at udføre denne opgave – bare sats på en model med en præcis skala.
Selvom behovene hos virksomheder inden for fødevareindustrien ligner hinanden på mange måder, har hver virksomhed sine egne specifikke funktioner. Logistikprocessernes forløb afhænger blandt andet af:
Derfor er det bedst at vælge den rigtige palleløfter i samarbejde med en ekspert. En samtale med en specialist giver dig mulighed for at matche en model, der passer fuldt ud ind i, hvordan din virksomhed fungerer.
Vil du vide mere om de typer palleløftere, der findes hos Jungheinrich, og vælge den bedste? Udfyld formularen og fortæl os, hvad du har brug for. Vi udarbejder hurtigt et tilbud, der er skræddersyet til dine realistiske forventninger – helt uforpligtende!